Ik heb kleding nodig

Over

Om kosteloos kleding uit te zoeken bij de Kledingbank heeft u een verwijzing nodig van een hulpverlener. Voor de zomeruitgifte en voor de winteruitgifte heeft u een aparte verwijzing nodig, dus 2x per jaar. Bijvoorbeeld de schuldsanering of het maatschappelijk werk kan voor u een verwijzing schrijven.

Maar ook gemeentelijke instellingen, huisartsen etc. kunnen verwijzen. Deze verwijsbrief moet bij elk eerste bezoek van een nieuw uitgifteseizoen afgegeven worden. Iedere persoon van 18 jaar of ouder moet een eigen verwijsbrief hebben. Dit geldt ook voor thuiswonende kinderen. Bij elk bezoek aan de kledingbank moeten de bezoekers zich kunnen legitimeren met een Nederlandse legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Alle kleding moet gepast worden. Er wordt niet geruild. Er wordt alleen kleding meegegeven aan personen die zelf aanwezig zijn. Voor kinderen tot 6 jaar mag wel kleding mee genomen worden.

De klanten van de kledingbank zijn welkom op de vaste openingstijden. U krijgt bij binnenkomst een uitgiftebon. Deze bon blijft op de kledingbank. Op de uitgiftebon staat exact vermeld wat u mee mag nemen in de betreffende uitgifteperiode. Van bezoekers aan de Kledingbank wordt verwacht dat zij de intentie hebben kleding uit te zoeken.

De Kledingbank is in augustus gesloten om de zomercollectie te vervangen voor winterkleding.
In maart gaan we de winterkleding vervangen voor zomerkleding.
Op dit moment verstrekken we ook kleding aan vluchtelingen.